Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

τελευταία ανακοίνωση κατάληψης πνευματικού κέντρου ιωαννίνων

Αποφασίσαμε οικειοθελώς να αφήσουμε την κατάληψη του Δημοτικού Ραδιοφώνου της πόλης και του Πνευματικού Κέντρου των Ιωαννίνων σήμερα Τετάρτη 17/12/2008 στις τρεις η ώρα το μεσημέρι. Αποφασίσαμε να φύγουμε όπως ακριβώς μπήκαμε, με τα κεφάλια ψηλά και τα πρόσωπά μας.
Καταγγέλλουμε το δήμαρχο της πόλης και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο ως μηχανισμό πλήρως διαχωρισμένο από την Κοινωνία που σε συνεργασία με την αστυνομία μας απείλησε με έφοδο και συλλήψεις. Αφήνουμε τους δύο χώρους όπως τους παραλάβαμε άθικτους για να δούμε αν θα συνεχίσει ο δήμος το αντικοινωνικό του έργο.
Για τρεις ημέρες το Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης ήταν πραγματικά η φωνή των πολιτών που ελεύθερα και αμεσοδημοκρατικά έλεγαν τη γνώμη τους για όλα τα ζητήματα που πραγματικά τους αφορούν.
Ήταν ένα πραγματικά ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο, η φωνή όλων των πολιτών κάθε κοινωνικής διαστρωμάτωσης, ηλικίας (μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι, άνεργοι). Αφαιρέθηκε Εξουσία από το Κράτος και τις Εταιρείες. Αυτήν την εξουσία την αφαίρεσε η Κοινωνία με δικό της τρόπο.
Για τρεις ημέρες το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών λειτούργησε ως δημόσιος χώρος όπου ο καθένας και η καθεμία μπορούσαν να θέσουν όποιο ζήτημα τους αφορά.
Η κατάληψη είναι η απόδειξη ότι οι πολίτες μπορούν να πάρουν πραγματικά στα χέρια τους την υπόθεση της πόλης.

Δίνουμε ραντεβού με όλους τους πολίτες στους δρόμο για να βρεθούμε στο δρόμο για την Ελευθερία. Θα συνεχίσουμε. Καλούμε την κοινωνία αύριο στο Πνευματικό Κέντρο σε εκδήλωση- δημόσια συζήτηση για όλα όσα ζούμε, για την ιστορία που γράφεται σε δρόμους, καταλήψεις, σχολεία.

ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου