Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Πανό Διαμαρτυρίας στην Ακρόπολη



THURSDAY 18/12 DEMONSTARTION IN ALL EUROPE

από in.gr

Συμβολική διαμαρτυρία με την ανάρτηση πανό, στο οποίο αναγράφεται η λέξη «Αντίσταση» σε τέσσερις γλώσσες, πραγματοποίησαν φοιτητές, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και δεν αποκλείεται οι μαθητές να κάνουν γιορτές στους δρόμους.

Το πρωί της Τετάρτης, περίπου 50 φοιτητές εισήλθαν στο χώρο της Ακρόπολης με δύο πανό και με την πρόθεση να τα ξεδιπλώσουν στον Ιερό Βράχο. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, οι φοιτητές διαπληκτίσθηκαν με τους φύλακες, ωστόσο τελικά κατάφεραν να αναρτήσουν τα πανό, στην βορειοανατολική πλευρά της Ακροπόλεως, δίπλα στην ελληνική σημαία.

Στο ένα πανό αναγραφόταν η λέξη «Αντίσταση» σε τέσσερις γλώσσες και στο δεύτερο η φράση: «Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αλληλεγγύης - Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου - Όλοι στους δρόμους».

Η συμβολική διαμαρτυρία διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για αύριο, Πέμπτη, προγραμματίζονται συλλαλητήρια αλληλεγγύης στο μαθητικό κίνημα της Ελλάδας και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως στο Βερολίνο.

Πάντως, όλες οι βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης έχουν παραλύσει, καθώς εκατοντάδες σχολεία και πανεπιστημιακά τμήματα παραμένουν κλειστά.

Οι καταλήψεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν φθάσει στα 140 τμήματα, ενώ σύμφωνα με την ΟΛΜΕ οι καταλήψεις και οι αποχές στα σχολεία όλης της χώρας κλιμακώνονται και πλησιάζουν τις 700. Το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, επιμένει ότι δεν ξεπερνούν τις 100.

1 σχόλιο: